Mevrouw Walstra winnaar geheel verzorgde sloepentocht

Eerder dit jaar vierden de gemeente Leeuwarden en projectbureau De Zuidlanden de start van de bouw in Wiarda met de ontwerpprijsvraag ‘Waterwoningen Wiarda’.

Van 2 mei tot en met 28 mei stonden de 12 geselecteerde ontwerpen geëxposeerd in het stadskantoor van de gemeente Leeuwarden en in het Fries Museum. Het publiek werd gevraagd om een stem uit te brengen op het ontwerp van hun voorkeur. De publieksstemmers maakten hierbij kans op een geheel verzorgde sloepentocht.

Uit de vele inzendingen werd mevrouw E. Walstra als winnaar uit de bus getrokken. Afgelopen zaterdag, 6 september, heeft zij samen met haar dochter deze prijs verzilverd. Een prachtige sloep voorzien van een goedgevulde picknickmand lag voor hen klaar. Vanuit Zuiderburen hebben zij een heerlijke tocht over de mooie wateren kunnen maken.

Via een passage onder de Drachtsterweg kan er in de toekomst vanuit Wiarda ook met een sloep worden doorgevaren richting Zuiderburen (vanaf medio 2015). U kunt daarmee het hele Friese waterlandschap bereiken met onder andere de Friese meren.

Meer informatie over deze prijsvraag en de ontwikkelingen rondom Wiarda vindt u hier: www.waterrijkwiarda.nl.