Start bouw van der Valk in De Zuidlanden

Op 28 november jl. is formeel de aanvraag omgevingsvergunning voor de Van der Valk vestiging in De Zuidlanden ingediend. Voor de zomer van 2015 wordt gestart met de bouw.

Onderdeel van het contract is dat Van der Valk Buma State renoveert. Op het terrein van Buma State verrijst over ca. twee jaar een hotel van de Van der Valk-keten. Het hotel wordt in twee fasen gebouwd; in totaal zal het ca. 180 bedden en 110 directe arbeidsplaatsen bieden. Hiermee neemt capaciteit en diversiteit in Leeuwarden toe en kunnen alle vormen van events met overnachtingen worden geherbergd. Met de ondertekening van het koopcontract wordt de al jaren oude ambitie van Van der Valk om een vestiging in Leeuwarden te openen, gerealiseerd.

Van der Valk
Voor Van der Valk geldt dat duurzaamheid, zowel voor de bouw, als in de bedrijfsvoering, hoog in het vaandel staat. Het concern heeft daarnaast een sterke marktpositie, mede dank zij de formule die zij aanbieden: goede kwaliteit voor een redelijke prijs op een goed bereikbare plek. Het Van der Valk concern is de grootste horeca-onderneming van Nederland. Het heeft inmiddels 62 hotels in Nederland en 30 wereldwijd. Het Leeuwarder hotel is het vijfde van Van der Valk in Friesland. 

Afbeelding van Architectenbureau van den Hoeven b.v. Meer afbeeldingen zijn te vinden op: www.vandenhoeven.nl