Van der Valk zoekt functie boerderij

Aankomende zomer staat de bouw van Van der Valk hotel Leeuwarden nabij knooppunt Werpsterhoek gepland.

Op 20 en 21 mei organiseerde Van der Valk twee informatieavonden voor omwonenden uit Goutum en De Zuidlanden. Tijdens deze avonden praatte vestigingsdirecteur Martin Matser de omwonenden bij en was er gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van suggesties. Beide avonden zijn goed bezocht en positief ontvangen.

Van der Valk heeft de omwonenden gevraagd een functie te bedenken voor de monumentale Buma-state. Met de grondaankoop werd Van der Valk automatisch eigenaar van dit gemeentelijk monument. Er is voor dit gebouw namelijk nog geen plan voor de invulling. Het uiterlijk van de state moet in ieder geval in stand blijven.

Tijdens de voorbereiding van dit hotel wordt rekening gehouden met de impact op klimaat en milieu. Er wordt gewerkt aan een uiterst duurzaam gebouw waarmee wordt geprobeerd om een 'BREEAM Excellent' duurzaamheidsscore te behalen.

Het hotel zal gaan beschikken over 115 hotelkamers, een a la carte restaurant, maar ook een live cooking restaurant, een bar, een lounge met flexwerkplekken, wellness- en fitnessruimte en hoogstaande congres- en vergaderfaciliteiten met parkeergelegenheid. 

Lees meer