Viering hoogste punt Techumerpleats

De werkzaamheden voor de restauratie van boerderij Techum zijn in volle gang. Het is de bedoeling de boerderij in oude luister te herstellen. Het hoogste punt van de nieuwbouw van het achterdeel is nu bereikt. En dat is vandaag gevierd.

Na de renovatie van het voorhuis is begin maart 2015 de schuur (gedeeltelijk) gesloopt. Het achterdeel van de boerderij wordt nu met zoveel mogelijk bestaand materiaal opnieuw opgebouwd. Het hoogste punt van deze nieuwbouw is nu bereikt en dat hebben we met de participanten, medewerkers en belanghebbenden gevierd. 

Na een korte introductie van Werner Brouwer, directeur van projectbureau De Zuidlanden, konden de bezoekers een kijkje nemen in het nieuwbouwgedeelte. Berttrand Hofstra, eigenaar van MOTU Fysiotherapie en straks gevestigd in de Techumerpleats, had voor de bouwers een speciaal (alcholvrij) biertje meegenomen. Het ‘Techumer Pilske’ viel goed in de smaak.

Wethouder Andries Ekhart verrichte na een korte toespraak een symbolische handeling om het hoogste punt te vieren. Samen met een aantal kinderen werd een vlaggenmast omhoog getrokken. Aangeboden door het projectbureau. Nu hangt hier nog een banner van De Zuidlanden in de top maar bij de ingebruikname kunnen de gebruikers hier een eigen banner in ophangen. 

Dit monumentale pand huisvest op termijn een gezondheidscentrum en een tweede vestiging van Sinne kinderopvang. Dit gezondheidscentrum krijgt de naam Techumerpleats en huisvest op termijn een fysiotherapeut, een huisarts, een logopedist, een verloskundige, een tandarts en een afgiftepunt van de apotheek. Naar verwachting wordt de boerderij vanaf eind 2015 fasegewijs in gebruik genomen.