Werpsterhoek

Bij het knooppunt ten noorden van de Wâldwei en de Overijsselselaan ligt Werpsterhoek. Dit gebied vormt de toekomstige toegangspoort van Leeuwarden en de regio.

Een nieuwe kern met alle voordelen van de stad Leeuwarden. Werpsterhoek is straks bijzonder goed bereikbaar met de auto én het openbaar vervoer. Een aantrekkelijke stedelijke omgeving met hoge allure zorgt dat Leeuwarden nog beter op de kaart komt. 

Centrale locatie Nieuw Stroomland

Werpsterhoek is een centrale locatie in plangebied Nieuw Stroomland, dat het zuid-westelijke kwadrant van de stad omvat.

Een gebied waar duurzaamheid centraal staat en waar recreatie, landschap, infrastructuur en bedrijvigheid in samenhang ontwikkeld worden. Deze gebiedsontwikkeling wordt voorbereid onder regie van de Provincie Fryslân.

Nieuw Stroomland

Bereikbaarheid Werpsterhoek

Voor de ontwikkelingspotentie van De Zuidlanden en voor het commercieel centrum Werpsterhoek zijn bereikbaarheid en goede parkeervoorzieningen belangrijke randvoorwaarden.

De Haak zorgt voor een betere doorstroming van het autoverkeer van en naar Leeuwarden. Vanaf De Haak (het nieuwe snelwegennetwerk) is er een directe aansluiting op de Overijsselselaan, de nieuwe stadsas van De Zuidlanden. Het beoogde treinstation Leeuwarden Werpsterhoek vult dit door een ruime P&R- locatie aan met uit- en overstapmogelijkheden naar het openbaar vervoer of op de fiets.

Lees meer