Bereikbaarheid

Ook op de fiets kunt u alle kanten op. Richting Wirdum is er een onderdoorgang onder de Waldwei door evenals onder de Overijsselselaan. Tevens komt er een vaarverbinding richting Zuiderburen en kunt u via de sloepenroute zelfs tot de binnenstad van Leeuwarden varen. Bewoners krijgen in het westelijke gebied directe aansluiting op de Sloepenroute naar Wirdum en verder naar Grou.

Kortom, vanuit De Zuidlanden kunt u eenvoudig alle kanten op!

Goed bereikbaar

Om ook van alle voorzieningen buiten De Zuidlanden te kunnen genieten is bij de ontwikkeling van De Zuidlanden extra aandacht geschonken aan bereikbaarheid. Per auto, per fiets, wandelend maar ook per openbaar vervoer en zelfs per boot.

Arriva verzorgt het openbaar vervoer van en naar Goutum. De wijk is aangesloten op het net van de stadsdienst in Leeuwarden. Iedere 30 minuten rijdt de bus langs de wijk. Vervolgens bent u in 15 minuten in het centrum van de stad.

Leeuwarden heeft goede voorzieningen voor wat betreft het openbaar vervoer. Over enkele jaren kunt u zelfs vlakbij, in de Werpsterhoek, vanaf het nieuwe NS-station per trein rechtstreeks naar Zwolle, Groningen, de Randstad en natuurlijk naar Leeuwarden zelf! Er wordt gewerkt aan de onderdoorgangen bij het spoor en is men druk bezig met de voorbereidingen van het station. 

Station Werpsterhoek

Onder de naam Leeuwarden Vrij-Baan werken de gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat voor u samen aan bereikbaarheid. Voor nu en voor de toekomst.

Kijk op de site van Leeuwarden-VrijBaan voor alle actuele informatie met betrekking tot het verbeteren van de bereikbaarheid van de stad.