Omgeving

Beleef de omgeving van De Zuidlanden

In de directe omgeving van De Zuidlanden is van alles te beleven. Wandelen, fietsen, kanoën en zwemmen kan dichtbij huis. Of trek er op uit met een picknickmand en geniet van het open polderlandschap met de koeien en de schapen.

Fiets de Friese route, bezoek Aquazoo of doe mee aan de Leeuwarder marathon. Een sportief jaarlijks evenement met de start onveranderd in het centrum van Leeuwarden bij de Oldehove en via de binnenstad naar de groene zones van Leeuwarden en haar stadsgrenzen.

Ook buiten De Zuidlanden heeft u voldoende keus: uitwaaien op het strand, bij het meer van de Grote Wielen of in het bos bij Tytsjerk. Terrasje pakken of shoppen in de stad. Met de directe verbinding met de N31 zijn de mogelijkheden voor een leuk dagje uit onbegrensd.

Leeuwarden

In Leeuwarden is het goed uitgaan. De Friese hoofdstad heeft een uitstekend theater, bioscopen, musea, een filmhuis, kroegen, restaurants, eethuisjes. Er is voor elk wat wils. Op 13 september 2013 heeft Hare Majesteit Koningin Máxima het nieuwe Fries Museum op het Wilhelminaplein geopend. Ook het Natuurmuseum is een bezoekje meer dan waard! Leeuwarden heeft heel veel te bieden. Op VVV leeuwarden staat een actuele lijst met alle evenementen. Lees alles over deze dynamische en bruisende stad op www.mooileeuwarden.nl.

Culturele hoofdstad

Leeuwarden is de Europese Hoofdstad van Cultuur 2018! Met deze geweldige uitslag hebben Leeuwarden en Fryslân een topprestatie geleverd waar we ongelooflijk trots op zijn.

 

Klik hier voor meer info.