Zonnepanelen-bank op De Bleek in Techum.

Vandaag, maandag 26 juni, is er op De Bleek van Techum een zonnepanelen-bank geplaatst. Deze bank is hier geplaatst als cadeau voor Werner Brouwer, directeur projectbureau De Zuidlanden.

Op 1 juli 2017 legt hij zijn werkzaamheden neer als projectdirecteur van De Zuidlanden en richt hij zich op zijn projectleidersrol voor Middelsee. Middelsee is het nieuw te ontwikkelen woningbouwgebied in De Zuidlanden, ten westen van de Overijsselselaan.
 
Werner heeft naast bijzondere initiatieven voor De Zuidlanden, ook veel duurzame ideeën gerealiseerd. Daarom is hem deze zonnepanelenbank aangeboden met daarin ‘een gedenkplaat met inscriptie’ die verwijst naar Werner zijn directeurschap voor De Zuidlanden. Een blijvende herinnering in de openbare ruimte voor alles wat hij voor de ontwikkeling van De Zuidlanden vanaf 2006 heeft betekend.
 
Dit cadeau komt uiteraard ook de wijk toe, op een mooie plek, op het groene speelveld van De Bleek, nabij het water van het Aldjip. Bijzonder is dat de bank dus is voorzien van zonnepanelen op het zitgedeelte en de energie hiervan opslaat in een accu. In de bank zitten usb-aansluitpunten om mobieltjes, tablets of andere devices op te laden. 
 
Durk Bergsma, programmadirecteur Infrastructuur en Bereikbaarheid van de gemeente Leeuwarden, wordt met ingang van 1 juli 2017 de nieuwe directeur van projectbureau De Zuidlanden.