Goutum Súd (Jabikswoude)

Goutum Súd (Jabikswoude) is, na Techum, het tweede buurtschap in De Zuidlanden. Het eigentijdse dorpje ligt tussen Techum en Goutum in een groene woonomgeving met watergangen, fiets- en wandelroutes. Goutum Súd (Jabikswoude) is geïnspireerd op de Friese terpdorpen.

Er zijn verschillende stedenbouwkundige en architectonische karakteristieken van deze terpdorpen toegepast bij het ontwerpen van Goutum Súd (Jabikswoude). Deze aspecten zijn overigens niet klakkeloos gekopieerd. Integendeel! De 'oude voorbeelden' komen in een geheel nieuwe vorm terug. 

Goutum Súd (Jabikswoude)

In Goutum Súd (Jabikswoude) zijn zo'n 240 betaalbare woningen, huur en koop gerealiseerd. Hierdoor blijft het open karakter en de dorpse sfeer voor altijd bewaard.

De woningen zijn zowel gesitueerd aan compacte, knikkende woonstraten als op ruime percelen. Wat alle woningtypen gemeen hebben is dat ze uitstekend bereikbaar zijn en beschikken over voldoende parkeergelegenheid. Ook de groene woonomgeving met haar vele wandel- en fietsroutes en de gemeenschappelijke binnenterreinen zijn gedeelde kenmerken waar alle bewoners van kunnen profiteren. Dit buurtschap met haar unieke en betaalbare woningen is erg populair.