Wiarda

Als u de perfecte combinatie zoekt van waterrijk en landelijk wonen op een steenworp afstand van de stad, dan hebt u die nu gevonden: welkom in Wiarda. Hier kunt u wonen nabij, rondom, aan en zelfs op het water.

Wiarda is een klein en compact buurtschap van circa 300 woningen in een waterrijk gebied en ligt in het noordoosten van dit open landschap. 

Waterrijk Wiarda

Water is het centrale thema van Wiarda. Zo is de dorpskern verrassend anders dan die van Techum en (Goutum Súd (Jabikswoude).

U vindt er geen dorpsplein, bleek of terp, maar een centrale havenkom waarin drie nieuwe vaarten samenkomen. Deze drie brede vaarten zijn tegelijkertijd bepalend voor het uitzicht op de wereld rondom het buurtschap. U ziet in de verte de kerk van Goutum, het lommerrijke landschap in het westen en bij helder weer in het zuidoosten het dorpje Wergea. Ook als u niet direct aan het water woont voelt u de nabijheid ervan. Zelfs een korte wandeling voert u al snel over een paar bruggetjes. Onderweg zult u zien dat de meeste oevers natuurlijk zijn, dus zonder scherpe afbakening door steen of walbeschoeiing.

Eigen website 
Buurtschap Wiarda heeft een eigen website: www.waterrijkwiarda.nl en een eigen facebookpaginawww.facebook.com/WaterrijkWiarda.
Kijk hier voor het laatste nieuws over Wiarda.