Wiarda

Als u de perfecte combinatie zoekt van waterrijk en landelijk wonen op een steenworp afstand van de stad, dan hebt u die nu gevonden: welkom in Wiarda. Hier kunt u wonen nabij, rondom, aan en zelfs op het water.

Wiarda is een klein en compact buurtschap van circa 300 woningen in een waterrijk gebied en ligt in het noordoosten van dit open landschap. 

Waterrijk Wiarda

Op de eerste fase van Wiarda is wordt inmiddels volop gebouwd. In januari 2017 vond de loting plaats van de vrije kavels in de tweede fase van Wiarda. Alle vrije kavels in Wiarda voor zowel de 1e als de 2e fase zijn inmiddels verkocht of onder optie.

Dit na Techum en Jabikswoude derde buurtschap in De Zuidlanden vindt u ten zuidoosten van het dorp Goutum. Wiarda heeft de Hounsdyk, een traditioneel dijkje dat vroeger van Goutum naar Wergea liep, als natuurlijke westgrens. Aan de oostzijde wordt Wiarda voor een deel afgeschermd van de Drachtsterweg door een geluidwerende en lichtglooiende groene geluidswal. De openheid van het landschap met zijn vergezichten, waterpartijen en rietstroken typeren dit unieke gebied.
 
Eigen website 
Buurtschap Wiarda heeft een eigen website:www.waterrijkwiarda.nl en een eigen facebookpaginawww.facebook.com/WaterrijkWiarda.
Kijk hier voor het laatste nieuws over Wiarda.