Nieuwsoverzicht

Uitspraak Raad van State over Unia

27 januari 2022

Op 26 maart is er een uitspraak geweest van de Raad van State over het bestemmingsplan van Unia. In het bestemmingsplan moeten twee punten gewijzigd worden. Hiervoor heeft de gemeente 16 weken de tijd om het te corrigeren. 

Lees meer

Voortgang buurblok De Zuidlanden

11 november 2021

Donderdag 11 november onthulden Sigrid Hoekstra van het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland en Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma het bouwbord voor de tien nieuwe huurwoningen die binnenkort gebouwd worden in Techum in Leeuwarden. WoonFriesland least deze woningen van Buurblok en verhuurt ze aan haar huurders, een primeur in Nederland.

Lees meer

Fietspad Unia Techumerpaad

4 november 2021

Aankomende maandag is het week 45. In week 45 zou het fietspad door Unia open gaan. Er zijn een paar wijzigingen gekomen in de aanleg waardoor we toch een weekje later open gaan. 

Lees meer

Opening fietspad Wiarda - De Klamp

26 oktober 2021

Woensdagochtend 27 oktober is het zover. Dan kan iedereen officieel gebruik maken van de fietsverbinding tussen Wiarda en De Klamp. Het grootste gedeelte van het fietspad is gerealiseerd en iedereen kan hier veilig gebruik van maken.

Lees meer

Voortgang aanleg bruggen

18 oktober 2021

In augustus hebben we gemeld dat er twee bruggen komen (brug 7) en de brug bij het Blauwblomkepaad. Helaas lopen deze vertraging op. 

Lees meer