Vanuit De Zuidlanden kunt u eenvoudig alle kanten op!

De bereikbaarheid van de Zuidlanden is prima

Om ook van alle voorzieningen buiten De Zuidlanden te kunnen genieten is bij de ontwikkeling van De Zuidlanden extra aandacht besteed aan bereikbaarheid. Per auto, per fiets, wandelend, maar ook per openbaar vervoer en zelfs per boot.

Arriva verzorgt het openbaar vervoer van en naar Goutum. De wijk is aangesloten op het net van de stadsdienst in Leeuwarden. Iedere 30 minuten rijdt de bus langs de wijk. Vervolgens bent u in 15 minuten in het centrum van de stad.

Leeuwarden heeft goede voorzieningen voor wat betreft het openbaar vervoer. Over enkele jaren kunt u zelfs vlakbij, in de Werpsterhoek, vanaf het nieuwe NS-station per trein rechtstreeks naar Zwolle, Groningen, de Randstad en natuurlijk naar Leeuwarden zelf! Er wordt gewerkt aan de onderdoorgangen bij het spoor en men is druk bezig met de voorbereidingen van het station. 

Ook op de fiets kunt u alle kanten op. Richting Wirdum is er een onderdoorgang onder de Wâldwei door evenals onder de Overijsselselaan. Er is een vaarverbinding richting Zuiderburen en u kunt via de sloepenroute zelfs tot de binnenstad van Leeuwarden varen. Bewoners krijgen in het westelijke gebied directe aansluiting op de Sloepenroute naar Wirdum en verder naar Grou.