Ontworpen met het karakter van een Fries dorp

Wonen tussen stad en platteland

De Klamp

In De Klamp krijgt u volop de gelegenheid om uw woondromen waar te maken.

Het vierde buurtschap van De Zuidlanden (na Techum, Goutum Sûd en Wiarda) is gelegen in een landelijke omgeving, onder de rook van Leeuwarden nabij Goutum en langs de Wurdumerfeart. Met de Wurdumerfeart en Wergeasterdyk als idyllische dragers van het buurtschap, is De Klamp ontworpen met het karakter van het Friese dorp. Het dorps wonen krijgt niet alleen dankzij de bouwstijl een impuls, ook de vele typische kenmerken zoals een kaatspleintje mét de torenspits van Cuyper (een erfenis van ...) maken van De Klamp een unieke woonbeleving. 

Natuurlijk karakter van de oevers

Het uitgangspunt van de oevers in De Zuidlanden is dat zij een natuurlijk karakter hebben. Dit houdt in dat de overgang van de kavel naar het water een met beplanting begroeide helling is en dat dat talud niet te steil is en dat er geen “harde” oevers gemaakt worden anders dan achter de aanlegsteiger/vlonder en in combinatie met die aanlegvoorziening.

Interesse?
Bent u enthousiast geworden van dit prachtige buurtschap waar u volop uw woonwensen waar kunt maken? Ga dan snel naar de website van De Klamp.

Appartementen
Rijwoningen
Twee onder een kap
Vrije kavels
Vrijstaande woningen
Appartementen
Rijwoningen
Twee onder een kap
Vrije kavels
Vrijstaande woningen
Appartementen
Rijwoningen
Twee onder een kap
Vrije kavels
Vrijstaande woningen

Planning Buurtschap De Klamp

In het vierde buurtschap in De Zuidlanden wordt inmiddels volop gebouwd in fase 1 en zijn de voorbereidingen in fase 2 in volle gang. Hieronder leest u kort meer over de ontwikkeling van De Klamp.

Fasering van de ontwikkeling van buurtschap De Klamp

Fase 1

in aanbouw

De eerste fase van De Klamp ligt westelijk van de Wergeasterdyk. De eerste bewoners van De Klamp zijn in juli in hun huis getrokken. De andere woningen van de vrije kavels zijn volop in aanbouw. Verder zijn er al meerdere projecten in de verkoop. Een variatie van rijwoningen, 2^1 kapwoningen en vrijstaande woningen.

November 2019

 

Periode: 2018 - 2022

Fase 2

in aanbouw

Deze fase ligt oostelijk van de Wergeasterdyk. 

In oktober 2019 zijn de vrije kavels van fase 2 in de verkoop gegaan. Deze zijn allemaal onder optie of verkocht. In fase 2 komen ook projectwoningen. Deze worden of zijn al volop gebouwd. Ook wonen hier al bewoners.

juni 2022

Periode: 2019 - 2023