Wonen tussen stad en platteland

De Klamp

In De Klamp krijgt u volop de gelegenheid om uw woondromen waar te maken.

Het vierde buurtschap van De Zuidlanden (na Techum, Goutum Sûd en Wiarda) is gelegen in een landelijke omgeving, onder de rook van Leeuwarden nabij Goutum en langs de Wurdumerfeart. Met de Wurdumerfeart en Wergeasterdyk als idyllische dragers van het buurtschap, is De Klamp ontworpen met het karakter van het Friese dorp. Het dorps wonen krijgt niet alleen dankzij de bouwstijl een impuls, ook de vele typische kenmerken zoals een kaatspleintje mét de torenspits van Cuyper maken van De Klamp een unieke woonbeleving. 

Natuurlijk karakter van de oevers

Het uitgangspunt van de oevers in De Zuidlanden is dat zij een natuurlijk karakter hebben. Dit houdt in dat de overgang van de kavel naar het water een met beplanting begroeide helling is en dat dat talud niet te steil is en dat er geen “harde” oevers gemaakt worden anders dan achter de aanlegsteiger/vlonder en in combinatie met die aanlegvoorziening.

Lees verder onder de foto's

Appartementen
Rijwoningen
Twee onder een kap
Vrije kavels
Vrijstaande woningen
Appartementen
Rijwoningen
Twee onder een kap
Vrije kavels
Vrijstaande woningen
Appartementen
Rijwoningen
Twee onder een kap
Vrije kavels
Vrijstaande woningen

Planning Buurtschap De Klamp

In het vierde buurtschap in De Zuidlanden is bijna alles uitverkocht! Alle woningen in fase 1 en fase 2 zijn verkocht. Alleen it Nije Hiem is nog in de verkoop. Hieronder leest u kort meer over de ontwikkeling van De Klamp.

Fasering van de ontwikkeling van buurtschap De Klamp

Fase 1

in aanbouw

Alle woningen zijn verkocht. We zijn bezig met het woonrijp maken in fase 1 en in fase 2 worden de verkochte woningen al volop gebouwd en bewoond.

 

Periode: 2018 - 2023

Fase 2

in aanbouw

Deze fase ligt oostelijk van de Wergeasterdyk en tegenover De Klamp fase 1.

Alle woningen zijn verkocht. 

Alleen It Nije Hiem is nog in de verkoop.

Periode: 2019 - 2024