In elke tuin staat wel een speeltoestel

Techum

Het buurtschap is vernoemd naar de gelijknamige boerderij. Het is zeker geen doorsnee-nieuwbouwwijk met allemaal dezelfde huizen. In Techum is veel afwisseling, in een rijtje huizen is bijna geen woning hetzelfde. Er gebeurt altijd iets bijzonders. Dat kan een dakkapel zijn of een andere goothoogte of de afwisseling van rode en zwarte daken. Het kan ook zijn dat de voorgevel wat verder weg staat van de straat, zodat sommigen huizen een brede stoep hebben en andere een voortuintje. Door dit soort verschillen biedt Techum een heel gevarieerde aanblik. 


Techum biedt veel afwisseling

In intieme straatjes staan ongeveer 250 woningen. Moderne woningen met een duidelijk Fries accent. In de ruim opgezette, lommerrijke omgeving aan de zuidkant van het buurtschap staan nog eens zo'n 200 woningen met ruime tuinen. Deze woningen liggen langs enkele lanen aan weerszijden van het Alddjip. 


De sfeer van een buurtschap

Techum is nog het beste te vergelijken met een dorp op het Friese platteland. Kinderen kunnen er onbezorgd buiten spelen en naar de basisschool lopen. Om boodschappen te doen, pakt u gewoon de fiets naar de buurtsuper. In het hart van Techum ligt de Bleek, een fraai groen veld dat uitloopt op de kade langs het Alddjip - een bestaande waterloop-. Langs het Alddjip ligt een steiger waar bootjes kunnen aanmeren. Zeker is dat Techum een bijzonder buurtschap is.