Heel Wiarda woont all electric

Waterrijk Wiarda

Water is het centrale thema van Wiarda. Zo is de dorpskern verrassend anders dan die van Techum en Goutum-Súd.

U vindt er geen dorpsplein, bleek of terp zoals in enkele andere buurtschappen, maar een centrale havenkom waarin drie nieuwe vaarten samenkomen. Deze drie brede vaarten zijn tegelijkertijd bepalend voor het uitzicht op de wereld rondom het buurtschap. U ziet in de verte de kerk van Goutum, het lommerrijke landschap in het westen en bij helder weer in het zuidoosten het dorpje Wergea. Ook als u niet direct aan het water woont voelt u de nabijheid ervan. Zelfs een korte wandeling voert u al snel over een paar bruggetjes. Onderweg zult u zien dat de meeste oevers natuurlijk zijn, dus zonder scherpe afbakening door steen of walbeschoeiing.

Als u de perfecte combinatie zoekt van waterrijk en landelijk wonen op een steenworp afstand van de stad, dan hebt u die nu gevonden: welkom in Wiarda. Hier kunt u wonen nabij, rondom, aan en zelfs op het water.

Wiarda is een klein en compact buurtschap van circa 300 woningen.

Interesse?
Kunt u niet wachten te genieten van al het moois dat waterijk Wiarda te bieden heeft? Ga dan snel naar de website: www.waterrijkwiarda.nl

Planning Buurtschap Wiarda

Wiarda is in meerdere opzichten volop in ontwikkeling. Zo worden de laatste woningen gebouwd en wordt het buurtschap al volop woonrijp gemaakt.

 

Fasering van de ontwikkeling van buurtschap Wiarda

Fase 1

gerealiseerd

De eerste fase in Wiarda is helemaal klaar.

Juni 2022

Periode: 2014 - 2018

Fase 2

in aanbouw

We beginnen in het voorjaar met de definitieve inrichting. Alle woningen zijn verkocht en gebouwd. 

november 2022

Periode: 2018 - 2023

Fase 3

in aanbouw

De realisatie van de laatste fase in Wiarda is in volle gang. Alle vrije kavels zijn verkocht. Het laatste project is op dit moment in de verkoop: De Fierljepper. 

Juni 2022

Periode: 2020 - 2023

Downloads

Hier vindt u een overzicht van de documenten over buurtschap Wiarda.