Het ultieme gevoel van vrijheid. Een beetje landelijk, maar zeker niet te ver van de stad

Heel Wiarda woont all electric

Waterrijk Wiarda

Water is het centrale thema van Wiarda. Zo is de dorpskern verrassend anders dan die van Techum en Goutum-Súd (Jabikswoude).

U vindt er geen dorpsplein, bleek of terp zoals in enkele andere buurtschappen, maar een centrale havenkom waarin drie nieuwe vaarten samenkomen. Deze drie brede vaarten zijn tegelijkertijd bepalend voor het uitzicht op de wereld rondom het buurtschap. U ziet in de verte de kerk van Goutum, het lommerrijke landschap in het westen en bij helder weer in het zuidoosten het dorpje Wergea. Ook als u niet direct aan het water woont voelt u de nabijheid ervan. Zelfs een korte wandeling voert u al snel over een paar bruggetjes. Onderweg zult u zien dat de meeste oevers natuurlijk zijn, dus zonder scherpe afbakening door steen of walbeschoeiing.

Als u de perfecte combinatie zoekt van waterrijk en landelijk wonen op een steenworp afstand van de stad, dan hebt u die nu gevonden: welkom in Wiarda. Hier kunt u wonen nabij, rondom, aan en zelfs op het water.

Wiarda is een klein en compact buurtschap van circa 300 woningen.

Interesse?
Kunt u niet wachten te genieten van al het moois dat waterijk Wiarda te bieden heeft? Ga dan snel naar de website: www.waterrijkwiarda.nl

Appartementen
Rijwoningen
Twee onder een kap
Vrije kavels
Vrijstaande woningen
Appartementen
Rijwoningen
Twee onder een kap
Vrije kavels
Vrijstaande woningen
Appartementen
Rijwoningen
Twee onder een kap
Vrije kavels
Vrijstaande woningen

Planning Buurtschap Wiarda

Wiarda is in meerdere opzichten volop in ontwikkeling. Zo worden in het eerste gedeelte (fase 1) binnenkort de straten definitief ingericht (woonrijp) en gaan binnenkort in de laatste fase (fase 3) nog de laatste projecten in de verkoop. Hieronder leest u kort meer over de ontwikkeling van Wiarda. 

 

Fasering van de ontwikkeling van buurtschap Wiarda

Fase 1

gerealiseerd

De eerste fase in Wiarda is grotendeels afgerond in 2019. Er zijn nog enkele vrijstaande woningen beschikbaar aan de westkant van Wiarda. Voor de rest zijn alle beschikbare kavels verkocht en bebouwd en de woningbouwprojecten van de ontwikkelaars zijn afgerond. De afgelopen tijd is er hard gewerkt, ook in samenspraak met de werkgroep Wiarda, aan de definitieve inrichting van fase 1. We kunnen u inmiddels de tekening laten zien en de daarbij behorende uitleg. Onderaan deze pagina vindt u de tekeningen.

Oktober 2019

Periode: 2014 - 2018

Fase 2

in aanbouw

De ontwikkeling van de tweede fase in Wiarda nadert zijn einde. Alle vrije kavels zijn verkocht. Er wordt nog volop gebouwd aan de projectwoningen.

Oktober 2019

Periode: 2018 - 2020

Fase 3

in aanbouw

De realisatie van de laatste fase in Wiarda is in volle gang. De vrije kavels zijn verkocht en de eerste woningen zijn in aanbouw. Verder zijn er al verschillende projecten in de verkoop in deze fase. De laatste projecten die in de verkoop komen zijn de projecten in 'boomgaard' wonen tegen over het sportcomplex Wiarda. De verwachting is dat in het najaar van 2020 meer bekend wordt over deze projecten.

Oktober 2019

Periode: 2020 - 2023

Downloads

Hier vindt u een overzicht van de documenten over buurtschap Wiarda.

Verhuisbericht informatiecentrum - - lees meer