Genieten van het buitenleven op een steenworp afstand van de Leeuwarder binnenstad

Het plan van de zuidlanden

De komende jaren verrijzen verschillende buurtschappen onder de gebiedsnaam De Zuidlanden. De Zuidlanden is een bijzonder nieuw stadsdeel dat qua architectuur sterke gelijkenissen vertoont met een verzameling Friese dorpen. Ook het landschap in en rondom de buurtschappen ademt het dorpse leven. Wonen in De Zuidlanden is dan ook heerlijk genieten van het buitenleven op een steenworp afstand van de binnenstad van Leeuwarden. U bent van harte welkom in de nieuwe buorren van Leeuwarden!

De opzet van De Zuidlanden is uniek

De Zuidlanden is een geheel nieuw stadsdeel met allerlei voorzieningen. De opzet van het gebied is uniek. Er is gekozen voor behoud van de cultuurhistorische aspecten, zoals de archeologische vindplaatsen, de monumentale boerderijen en de afgegraven terpen.

De Zuidlanden is bovendien bijzonder door het concept van de buurtschappen, waarvan Techum de eerste is. De typische kenmerken van Friese dorpen maken het gebied zeer aantrekkelijk. Bovendien is er veel aandacht besteed aan duurzaam bouwen en wonen. Maar liefst 700 woningen, de school en het toekomstige zorgcentrum in Goutum-Súd worden verwarmd in een door collectief warmtenet van biogas.

De planning en regie van De Zuidlanden is in handen van projectbureau De Zuidlanden van de gemeente Leeuwarden. De medewerkers van het projectbureau hebben de ambitie om onder alle omstandigheden een perfect woon-/leefklimaat in De Zuidlanden te creëren. Diverse ontwikkelaars, regionale bouwers en particuliere opdrachtgevers krijgen de gelegenheid om in de Zuidlanden woningen te bouwen.