Definitieve inrichting De Klamp

  • De Klamp
  • Werkzaamheden
  • Ontwikkelingen

17 februari 2022

We krijgen de laatste tijd meerdere vragen over de definitieve inrichting van de openbare ruimte van De Klamp. Dat is begrijpelijk want de meeste huizen staan er inmiddels en we hebben al een aantal maanden geleden de inrichtingstekening met de bewoners gedeeld.
We hoopten dat we in het voorjaar van 2022 met de eerste straten konden beginnen. Dat gaat helaas niet lukken. Nadat wij de tekening hadden gedeeld zijn er nog meerdere vraagstukken over de inrichting op ons afgekomen. Mede daarom halen wij deze planning nu niet. Dit hebben wij inmiddels ook al gedeeld met de werkgroep De Klamp. Op dit moment lijkt het erop dat we eind 2022 met  de eerste werkzaamheden kunnen beginnen.

Maar hoe nu verder?
We zien in de omgeving dat er nu situaties ontstaan die niet wenselijk zijn. Straten met diepe kuilen waardoor snel veel water ligt omdat ze door het vele bouwverkeer zijn kapot gereden en de plekken die bedoeld zijn voor speelplekken kunnen niet worden gebruikt. Dit kan niet zo blijven totdat we het buurtschap definitief gaan inrichten. Daarom gaan we het volgende doen. Begin maart gaan we door hele buurtschap een schouw houden om de meest kritische plekken met elkaar te bekijken en te bespreken. We letten dan vooral op de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast gaan we zorgen dat de speelplaatsen al eerder deels ingericht worden. Normaal wordt de inrichting van speelvoorzieningen pas uitgevoerd nadat de bestrating erin ligt, maar dat willen we dus eerder gaan doen.

In de loop van maart vertellen we meer over de voortgang en de planning van de genoemde werkzaamheden.

Wilt u naar aanleiding van dit bericht suggesties met ons delen of heeft u een vraag? Laat ons dit gerust weten via info@dezuidlanden.nl.