Opening fietspad Wiarda - De Klamp

  • De Zuidlanden
  • Wiarda
  • De Klamp
  • Werkzaamheden
  • Algemeen

26 oktober 2021

Woensdagochtend 27 oktober is het zover. Dan kan iedereen officieel gebruik maken van de fietsverbinding tussen Wiarda en De Klamp. Het grootste gedeelte van het fietspad is gerealiseerd en iedereen kan hier veilig gebruik van maken.

Dit fietspad is niet alleen voor bewoners van Wiarda en De Klamp een belangrijke verbinding, maar ook voor alle fietsers vanuit, door en naar De Zuidlanden is dit een belangrijke route. De opening willen we daarom niet zomaar voorbij laten gaan. Op 8 november zal wethouder Hein de Haan het fietspad officieel openen met een aantal leerlingen van IKC Teresa en IKC de Pionier. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Fietspad
Als je straks over het fietspad fietst, dan zul je herkennen dat het eerste gedeelte vanaf Wiarda rood gekleurd is en het gedeelte na de brug over de Wurdumerfeart richting De Klamp nog zwart is. Dit komt omdat hier de deklaag nog niet aangebracht kan worden. De ondergrond is daarvoor nog te nat In de loop van volgend jaar zal hiervan de definitieve deklaag nog worden aangebracht. Het fietspad is voor nu veilig om over te fietsen. De verlichting is aanwezig. Op het deel westelijk van de Wurdumerfeart zijn er lichtmasten, op het oostelijke deel is, vanwege de natuurbelangen van de Hounspolder, zgn. actieve markering aangebracht. Actieve markering is een markering in het wegdek die zelf licht geeft. 

Bekijk hier een video over de werkzaamheden van de afgelopen tijd