Baggeren watergangen Techum

  • Techum
  • Werkzaamheden

20 januari 2022

In februari begint aannemer Ippel Dredging BV uit Koudum met baggerwerkzaamheden aan de watergangen in Techum.

Werkzaamheden
Ippel Dredging BV uit Koudum voert de werkzaamheden uit. In de bijlage treft u een overzicht van het werkgebied aan. Hierop staan bijvoorbeeld ook de opstelplaatsen voor de vrachtwagens. 

In een groot gedeelte van het werkgebied zullen er ook baggerwerkzaamheden plaatsvinden op particulier terrein. Dit zal geen gevolgen hebben voor bijvoorbeeld een aanlegvoorziening. De werkzaamheden starten in februari en duren tot maximaal 1 april.

Communicatie tijdens werkzaamheden
De bewoners krijgen bericht van de aannemer wanneer hij daadwerkelijk in de omgeving gaat beginnen wat voor hen van toepassing is. 
Waar nodig zal hij ook contact opnemen met bewoners die een bootje in het water hebben liggen. Het kan zijn dat deze tijdelijk ergens anders neergelegd moet worden.

Verbreden watergang achter It Bynt
In het bewonersoverleg op 7 december hebben we het al gehad over de uitvoering voor de verbreding van de watergang achter uw woning. In de bijlage is de definitieve tekening toegevoegd.

Deze werkzaamheden duren tot maximaal 1 mei 2022.

Eerder is al groen verwijderd als voorbereiding op genoemde werkzaamheden. Er staan nu nog 2 wilgenbosjes. Deze kunnen niet blijven staan en worden ook verwijderd.

Hier vindt u de bijlages:
Overzichtstekening
Details ontgravingsmodel