Informatiecentrum Eco Iglo De Zuidlanden sluit haar deuren, heropening in Middelsee

10 juli 2020

De Eco Iglo, het informatiecentrum van De Zuidlanden, sluit haar deuren. Geïnteresseerden voor de buurtschappen kunnen vanaf september 2020 terecht in het informatiecentrum in Middelsee aan de Redbadwei (voorheen Hendrik Algrawei).

In de planvorming voor De Zuidlanden is het altijd de bedoeling geweest dat er, op het stuk grond waar nu de Eco Iglo staat, woningbouw komt. Projectbureau de Zuidlanden, onderdeel van de gemeente Leeuwarden is daarom op dit moment in gesprek met een geïnteresseerde partij om hier invulling aan te geven. Naar verwachting zullen daar eind 2020 of begin 2021 woningen staan.

Alle informatie in één oogopslag
De Eco Iglo heeft jaren dienst gedaan als informatiecentrum in De Zuidlanden. Menig huidig bewoner heeft hier zijn of haar eerste informatie opgehaald over de toekomstige woning of heeft er spannende momenten beleefd bij een loting voor vrije kavels in een buurtschap. “De Eco Iglo heeft vele jaren prima dienst gedaan, maar straks is alle informatie, voor Zuidlanden en Middelsee, in één oogopslag makkelijk te vinden op één locatie. Dat is vooral erg praktisch en overzichtelijk en daarmee een logische stap”, geeft Durk Bergsma, projectdirecteur De Zuidlanden aan.

Officiële opening
Per september wordt een nieuw informatiecentrum in Middelsee officieel geopend. Geïnteresseerden en toekomstige bewoners kunnen hier dan terecht voor zowel de informatie over Middelsee als over de buurtschappen van De Zuidlanden. Elke zaterdagochtend zullen de makelaars aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden over alle specifieke projecten. In Middelsee is onlangs het eerste project, Woonspods058, erg succesvol in de verkoop gegaan. Voor De Zuidlanden komen dit najaar de projecten in de 2e fase van De Klamp in de verkoop en er wordt nu vorm gegeven aan de buurschappen Unia en De Hem.

Horecagelegenheid, De Docks
Op deze nieuwe locatie van het informatiecentrum komt ook een horecafunctie zodat iedereen die geïnteresseerd is in het gebied, vanuit hier op verschillende manieren kan beleven. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met Barrevoets, die u wellicht kent van de zaak in de Kleine Kerkstraat. De voorbereidingen voor deze locatie beginnen vanaf week 29.