Slim omgaan met regenwater

24 april 2020

Het opvangen van regenwater en slim omgaan met regenwater, in deze tijd waar stortbuiten steeds heftiger worden en frequenter voorkomen als gevolg van klimaatverandering, blijft belangrijk. Als stad/gemeente zijn we bezig om de openbare ruimte daar de komende jaren op in te richten waar dat kan. De nieuwe buurtschappen zijn hier al op ontworpen. Op eigen schaal kun je ook bijdragen om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan! Behalve een groene tuin is ook de opvang en het gebruik van regenwater een slimme bijdrage en voor jou als bewoner een hele praktische.

Er worden op dit moment meerdere innovatieve initiatieven ontwikkelt om regenwater op te vangen. Eén daarvan zijn de ‘rainblocks’. Dit systeem zorgt voor een duurzame balans door overtollig regenwater op te vangen en tijdelijk vast te houden, zodat het daarna nuttig gebruikt kan worden in huis of de tuin in periodes van tekorten en droogte of om beheersbaar te infiltreren in de bodem. Ze kunnen o.a. ook als schutting of muur van een tuinhuisje gebruikt worden. De blokken hebben per stuk een afmeting van 90 cm. bij 90 cm. en 1 systeem bestaat uit 4 blokken.

Wij mogen als Projectbureau De Zuidlanden 8 van deze systemen weggeven. Geef uw interesse aan voor 10 mei door een mail te sturen naar info@dezuidlanden.nl. Daarna gaan we, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, de 8 systemen verloten en worden de winnaars bekend gemaakt.

Meer informatie over de rainblocks?

https://www.water2keep.nl/producten/rainblock 

*Het kan zijn dat we u eventueel vragen voor communicatie rondom deze actie in de vorm van foto’s die we gebruiken voor onze social media.