Spoorwegovergangen Nije Werpsterdyk en Barrahûs vanaf week 25 afgesloten

11 juni 2020

De spoorwegovergangen Nije Werpsterdyk en Barrahûs worden in week 25 afgesloten voor het verkeer. Dit is mogelijk doordat op deze locaties twee onderdoorgangen zijn gerealiseerd. De spoorwegovergangen zijn daarmee overbodig geworden. Door ze af te sluiten wordt de situatie daar veel veiliger terwijl er geen hindernissen zijn voor het verkeer.

De afsluiting gebeurt door ProRail, zij gaan hekken plaatsen langs het spoor.  De gemeente zal verkeersborden plaatsen om het verkeer erop te attenderen dat de situatie is gewijzigd. De Brédyk wordt hiermee voor gemotoriseerd verkeer een doodlopende weg. Alleen fietsers hebben doorgang, onder het spoor door. Gemotoriseerd verkeer gaat gebruik maken van de auto onderdoorgang die iets zuidelijker is aangelegd. Deze onderdoorgang is bereikbaar vanaf de (nieuwe) Overijsselselaan en sluit aan op de Brédyk.

In de toekomst zullen de twee onderdoorgangen onderdeel gaan uitmaken van het nieuw te bouwen NS-station.Tussen de twee onderdoorgangen worden dan perrons aangelegd. De fietsonderdoorgang zal gebruikt worden om van het ene perron naar het andere te komen.Het is nog niet bekend wanneer het station gebouwd gaat worden.