Start grondwerkzaamheden Unia

9 maart 2021

Voor de ontwikkeling van het nieuwe buurtschap Unia beginnen binnenkort de grondwerkzaamheden. 

Werkzaamheden
Firma De Waard b.v. uit Zeewolde gaat de grondwerkzaamheden uitvoeren. De grondwerkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. Tijdens de eerste fase richt het grondverzet zich op het noordelijk gedeelte van het plandeel Unia. In de tweede fase wordt het werk uitgevoerd in het zuidelijke gedeelte.

Er worden per fase lokale ophogingen aangebracht om de zogenaamde restzettingen van de bestaande ondergrond te verkleinen.

Daarnaast wordt tijdens de eerste fase de bestaande oever aan het Bussenrak (tegenover de woonarken) voorzien van een nieuwe inrichting en in het zuidelijk deel wordt een geluidswal aangebracht.

Planning
De aannemer begint met zijn werkzaamheden op donderdag 11 maart 2021. Hij begint dan met de realisatie van de eerste fase die na ongeveer vijf maanden klaar is. De ophogingen van de eerste fase zal ongeveer negen maanden nodig hebben om de restzettingen te verkleinen.

Na afronding van de eerste fase kan de aannemer beginnen met beginnen met het verplaatsten van de ophogingen naar het zuidelijk gedeelte van het plandeel.

De verwachting is dat de werkzaamheden in juli 2023 zijn afgerond.

Transport
Om zo min mogelijk transport te laten plaatsvinden over de Nije Daam maakt de aannemer gebruik van de aanwezige grond binnen het projectgebied. Uiteraard komt het materieel wel via de Nije Daam, maar dat is alleen om het gebied te bereiken. 

Fietsverkeer
Vanuit veiligheidsoogpunt wordt het fietsverkeer om de projectlocatie geleid. Deze omleiding gaat over ongeveer 2/3 weken in en wordt dan door bebording aangegeven. Op de website www.dezuidlanden.nl wordt binnenkort een bericht geplaatst met de data en de route van de omleiding.

Tot slot
Heeft u nog vragen over deze brief of de werkzaamheden? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via info@dezuidlanden.nl of via 058 233 40 44