Tiny Houses in De Zuidlanden

Voorbeeld van een Tiny House
©www.dwelle.co.uk

Tiny Houses Techum

Leven in een tiny house betekent alleen datgene bij je hebben wat je echt nodig hebt. Back to basic, minimalisme en vooral genieten van andere dingen. In De Zuidlanden zijn op een mooie locatie tussen de buurtschappen Techum en het nog te ontwikkelen buurtschap De Klamp tien prachtige plekken aangewezen voor Tiny Houses. Wie komt tiny wonen?

10 Tiny houses tussen de bomen

"Vanwege de groeiende behoefte in Nederland naar tiny house-locaties, hebben wij in 2016 het plan opgevat om een plek te creëren in De Zuidlanden, namelijk in Techum", vertelt Harmen Hulzebos, projectleider tiny houses namens de gemeente Leeuwarden. "Op een mooie locatie tussen de buurtschappen Techum en De Klamp hebben we half in een bosplantsoen tien plekken aangewezen waar tiny houses gebouwd mogen worden. We zien deze kleine huisjes als een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod."

Als eerste werd de schuur voor de Tiny Houses gebouwd.

Vanwege de groeiende behoefte in Nederland naar tiny house-locaties, hebben wij in 2016 het plan opgevat om een plek te creëren in De Zuidlanden, namelijk in Techum. Op een mooie locatie tussen de buurtschappen Techum en De Klamp hebben we half in een bosplantsoen tien plekken aangewezen waar tiny houses gebouwd mogen worden. Deze kleine huisjes zijn een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod in De Zuidlanden.


Op donderdag 5 april 2018 was onder grote belangstelling de loting voor de kavels voor de Tiny Houses in Techum. In de Koperen Tuin was het een drukte van belang, 39 personen hadden zich ingeschreven voor een kavel. In Techum zijn 10 kavels beschikbaar voor Tiny Houses dus dat betekende dat helaas een aantal mensen werden teleurgesteld. Aan het begin van de avond werden de eerste kavels verloot. De inschrijvers die niet direct voor een kavel in aanmerking kwamen kwamen op de reservelijst.

Inmiddels zijn we in september 2019 en zijn alle kavels verkocht en zijn de eerste Tiny Houses in aanbouw.

Blog Tiny houses Nederland

Enige tijd geleden is er een prachtige blog geschreven door Stichting Tiny houses Nederland over de Tiny Houses Techum

Toekomstige bewoners van de Tiny houses zijn geinterviewd en dat heeft geleidt tot een mooie blog!

Ga naar de blog

Vragen?

Heeft u vragen over bijvoorbeeld de opzet van de Tiny Houses? Neem dan contact op met Projectbureau De Zuidlanden via info@dezuidlanden.nl of 14058.