Tiny Houses in De Zuidlanden

voorbeeld van een Tiny House ©www.dwelle.co.uk.

De Zuidlanden onderzoekt de mogelijkheid voor de realisatie van tien Tiny Houses. De locatie voor de Tiny Houses is gesitueerd in het gebied tussen Techum en het toekomstige buurtschap De Klamp.

Tiny Houses zijn kleine, volwaardige woningen met een bebouwde ruimte van max. 40 m2 (150 m3), al dan niet zelfvoorzienend en van hoge kwaliteit. Voor de Tiny Houses worden richtlijnen opgesteld, waarin maximale hoogte en materiaalgebruik zijn opgenomen. 

 

 

 

 

 

Tiny Houses Techum

Tiny Houses Techum

Leven in een tiny house betekent alleen datgene bij je hebben wat je echt nodig hebt. Back to basic, minimalisme en vooral genieten van andere dingen. In De Zuidlanden zijn op een mooie locatie tussen de buurtschappen Techum en het nog te ontwikkelen buurtschap De Klamp tien prachtige plekken aangewezen voor Tiny Houses. Wie komt tiny wonen?

10 Tiny houses tussen de bomen

"Vanwege de groeiende behoefte in Nederland naar tiny house-locaties, hebben wij in 2016 het plan opgevat om een plek te creëren in De Zuidlanden, namelijk in Techum", vertelt Harmen Hulzebos, projectleider tiny houses namens de gemeente Leeuwarden. "Op een mooie locatie tussen de buurtschappen Techum en De Klamp hebben we half in een bosplantsoen tien plekken aangewezen waar tiny houses gebouwd mogen worden. We zien deze kleine huisjes als een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod."

Lees meer