Plaatsing betonbakken woonarken in Techum

De eerste drie betonbakken van de woonarken in ‘het Bussenrak’ in Techum worden vrijdagavond 29 augustus te water gelaten. Voorafgaand aan de tewaterlating doopt wethouder Isabelle Diks op vrijdagavond 21.00 uur officieel de woonarken.

Donderdag en vrijdag worden de drie betonbakken naar een opslaglocatie in het Van Harinxmakanaal gevaren, uit het water gehesen en op drie vrachtwagens getild ter hoogte van de tijdelijke loskade bij de Hendrik Algraweg. Vanwege de afmetingen van deze bakken is het een bijzonder transport, wat betekent dat het transport onder begeleiding plaatsvindt.

Het transport begint vrijdag vanaf 20.00 uur vanaf de tijdelijke loskade bij de Hendrik Algraweg, via de Overijsselseweg, Molkenkelder, It Dwershûs en It Uleboerd naar hun locatie aan ‘de Opfeart’ in Techum. De betonbakken arriveren hier rond 21.00 uur. Vervolgens worden de betonbakken te water gelaten en op hun plek gevaren. De verwachting is dat de betonnen bakken rond 23.00 uur op hun definitieve plek liggen. In de komende maanden worden de betonnen casco’s van de woonarken ter plekke opgebouwd.

De in totaal zes woonarken aan ‘de Opfeart’ in Techum kenden vanaf de start van de verkoop veel belangstelling vanwege het unieke karakter en de locatie. Alle zes woonarken zijn op dit moment verkocht of onder optie.