Succesvolle plaatsing betonbakken woonarken in Techum

Er was veel belangstelling bij de plaatsing van de eerste drie betonbakken van de woonarken in ‘het Bussenrak’ in Techum. De bakken werden afgelopen vrijdagavond 29 augustus succesvol te water gelaten. Voorafgaand aan de tewaterlating doopte wethouder Isabelle Diks officieel de woonarken.

Donderdag en vrijdag werden de drie betonbakken naar een opslaglocatie in het Van Harinxmakanaal gevaren, uit het water gehesen en op drie vrachtwagens getild ter hoogte van de tijdelijke loskade bij de Hendrik Algraweg. Vanwege de afmetingen van deze bakken is het een bijzonder transport, wat betekent dat het transport onder begeleiding plaatsvond.

Vanaf de tijdelijke loskade bij de Hendrik Algraweg vertrok het transport via de Overijsselseweg, Molkenkelder, It Dwershûs en It Uleboerd naar hun locatie aan ‘de Opfeart’ in Techum. De betonbakken arriveerden hier rond 21.30 uur. Voordat de betonbakken te water werden gelaten, doopte Wethouder Isabelle Diks de bakken officieel met champagne. Terwijl de betonbakken vervolgens te water werden gelaten en op hun plek werden gevaren, bracht de wethouder samen met de toekomstige bewoners een toast uit. In de komende maanden worden de betonnen casco’s van de woonarken ter plekke opgebouwd.

De in totaal zes woonarken aan ‘de Opfeart’ in Techum kenden vanaf de start van de verkoop veel belangstelling vanwege het unieke karakter en de locatie. Alle zes woonarken zijn op dit moment verkocht of onder optie.