Plaatsing betonbakken woonarken in Techum

De laatste drie betonbakken van de woonarken in ‘het Bussenrak’ in Techum worden vrijdagavond 7 november te water gelaten.

Donderdag en vrijdag worden de drie betonbakken naar een opslaglocatie in het Van Harinxmakanaal gevaren, uit het water gehesen en op drie vrachtwagens getild ter hoogte van de tijdelijke loskade bij de Hendrik Algraweg. Vanwege de afmetingen van deze bakken is het een bijzonder transport, wat betekent dat het transport onder begeleiding plaatsvindt. 

Het transport begint vrijdag rond 20.00 uur vanaf de tijdelijke loskade bij de Hendrik Algraweg, via de Overijsselseweg, afrit Goutum Súd (Jabikswoude), Molkenkelder, It Dwershûs en It Uleboerd naar hun locatie aan ‘de Opfeart’ in Techum. De betonbakken arriveren rond 21.00 uur in Techum. Vervolgens worden ze te water gelaten en op hun plek gevaren. De verwachting is dat de betonnen bakken rond 23.00 uur op hun definitieve plek liggen. In de komende maanden worden de betonnen casco’s van de woonarken ter plekke opgebouwd.

De in totaal zes woonarken aan ‘de Opfeart’ in Techum kenden vanaf de start van de verkoop veel belangstelling vanwege het unieke karakter en de locatie. Ook geïnteresseerd? Er is nog één woonark beschikbaar! 

Datum: vrijdag 7 november 2014
Tijd: rond 21.00 uur
Locatie: Aan het einde van de Buorkerij in Techum, ter hoogte van De Opfeart