1e paal Bolt op bedrijfslocatie De Werp

Vrijdag 14 juli heeft wethouder Deinum samen met Jeschurun Bolt en zoon Efraim Bolt de 1e paal geslagen voor het nieuwe kantoorpand van Bolt. Het bedrijf dat programmatuur maakt voor kassasystemen bouwt het eerste kantoor op De Werp.

Jeschurun Bolt is samen met zijn vader Johannes Bolt eigenaar van het bedrijf. “Met de komst van Bolt naar bedrijfslocatie De Werp wordt ook de stad Leeuwarden slimmer, mooier en beter”, aldus wethouder Deinum tijdens zijn toespraak.
 
Het ontwerp van het gebouw is gemaakt door Bolt sr. en getekend door IEN ingenieurs uit Burdaard. Het kantoor kenmerkt zich door licht, ruimte en een optimaal werkklimaat, is energieneutraal en gebouwd met natuurlijke materialen. Rond het gebouw wordt een grote tuin aangelegd met verschillende bomen en planten. Voor en achter het gebouw is een parkeerruimte voor minimaal 25 auto’s inclusief diverse oplaadpalen. Naar alle verwachting wordt het kantoorpand in de zomer van 2018 opgeleverd en in gebruik genomen. 
 
Bolt bestaat sinds 1985 en is producent van MplusKASSA; geavanceerde programmatuur voor kassa’s voor horeca, retail en fashion. Grote en bekende bedrijven in Nederland behoren tot hun klantenkring.
 
Bedrijfslocatie De Werp ligt aan de Overijsselselaan, dichtbij de Werpsterhoek, de nieuwe toegangspoort van Leeuwarden. Het groene karakter is het belangrijkste kenmerk van dit gebied. Langs de Overijsselselaan blijven de prachtige doorzichten naar de nieuwe buurtschappen en monumentale boerderijen dan ook gehandhaafd. 

 


Foto 1: foto met v.l.n.r. Efraim Bolt (in de kraan), wethouder Henk Deinum en Jeschurun Bolt

Foto 2: foto met v.l.n.r.  Jeschurun met zoon Efraim Bolt, wethouder Henk Deinum, Johannes Bolt